Zo reinigt u de meest gevoelige huid.

5 tips om een gevoelige, couperose, rosacea huid op een juiste manier te reinigen.

Een gevoelige huid kan voor veel frustratie en onzekerheid zorgen. Denk maar aan het ‘flushen’, gloeien, rode bultjes en zichtbare aders die ontstaan. Deze huidconditie moeten we met de grootste én zachtste, liefdevolle zorg aanpakken.

Weet dat een goede huidverzorging begint met de reiniging. Tijdens deze eerste, belangrijke stap, kan er al heel wat misgaan en zo de gevoeligheid verergeren. Hou daarom de volgende punten in gedachten wanneer u uw gevoelige huid gaat reinigen.

  • Eerst en vooral, gebruik een aangepast product. Specifiek voor de gevoelige huid en vermijd hierbij parfum als ingrediënt.
  • Breng vervolgens de reiniging aan met zachte, ronddraaiende bewegingen. Ga dus niet ‘boenen’. Hoe meer wrijving, hoe roder uw huid zal worden.
  • Vergeet niet om de temperatuur van het water op een lauwe stand te zetten. Uw gevoelige huid wordt het meest happy van fris water. Warm tot heet water is dé sleutel tot extra roodheid en uitdroging.
  • Verwijderen van het reinigingsproduct doet u met een washandje uit tetra stof. Jawel, dezelfde washandjes die we gebruiken om tere babyhuidjes te wassen. Dus geen traditionele washandjes of sponsjes. Vaak is dit materiaal gewoonweg te ruw voor een gevoelige huid.
  • Tot slot dept (niet wrijven) u uw huid droog, met een handdoek ook uit tetra stof.

Soigneer uw huid, dat verdient ze! Toch? Start daarom alvast met deze tips.

Nog op zoek naar een ideaal reinigingsproduct? Kies dan voor de Ultracalming Cleanser van Dermalogica. Met ingrediënten zoals bisabolol, haver, lavendel en komkommer is dit de perfecte reinigingsmelk om dagelijks uw huid te kalmeren, verzachten en herstellen. €42 … te verkrijgen in het instituut.

Als u deze tips nuttig vond, deel ze gerust via onderstaande knoppen. Ik apprecieer het enorm :-).

Bedankt om tot hier te lezen!

Geniet van uw verwen moment! Liefs, Etelka 

couperose, rosacea, gevoelige huid, reiniging
Ultracalming Cleanser voor de gevoelige huid

Delen op

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on linkedin
Share on pinterest